Türkiye'nin dört bir yanında bilindiği üzere belediyeler ihaleler aracılığı ile elektrik şirketleriyle anlaşmakta ve elektrik hizmetlerini farklı şirketlerden almaktadır. Bu şirketler müşterilere çıkarttıkları faturalarda ilginç tarifeleri faturaya ekleyerek faturanın daha kabarık gelmesini sağlamaktaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün kiralar vs. düzenleme gelecek açıklamasından kısa bir süre elektrik faturalarında düzenlemeye gidildiği belirtildi.

Şirketler Ek Tarifeler ile Ödeme Alamayacak

Şu anda elinizde elektrik faturası varsa alt kısmına baktığınızda sponsor anlaşması, reklam, bağış, temsil ağırlama vb. gibi farklı isimlerle değişen ek ödemelerin aldığı görülmektedir. Gelen yeni açıklama ile artık bu düzenleme kaldırılıyor. Buna göre düzenlemenin gerçekleşmesinde nsonra elektrik faturaları azalacak.

Resmi olarak Başkan Yılmaz, "Tüketicilerimizin hakkına halel getirecek bir adım atmamız asla söz konusu değildir. Sektörümüze yönelik güveni korumamız, polemiklerle vatandaşımızın kafasını karıştırmaya çalışanlara fırsat vermememiz gerekiyor. Bu konunun daha fazla istismar edilmesini engellemek için Kurulumuz bugün toplanarak aldığı kararla; tebliğde yer alan temsil ağırlama, reklam, sponsorluk, bağış gibi yanlış algıya sebep olacak hükmü kaldırıyoruz. Şirketler bu tip giderlerini tarifeden alamayacak, gelir elde edemeyecek" ifadeleri kullanıldı. Yakın zamanda hızlı bir şekilde yürürlüğe girmesi ve elektrik faturalarına indirim gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim