Ev ekonomisine destek olmak isteyen, kendi harçlığını çıkarmak isteyen ya da çalışan ve ek gelir elde etmek isteyenler için günümüzde birçok serbest iş olanağı tanımlanmakta olup bunlar arasında birçok kişinin yapabileceği internet reklamcılığından video ve animasyon prodüksiyonuna, web tasarımından web yazılımına, metin yazarlığından seslendirme ve dublaja, grafik ve tasarım hizmetlerinden organizasyon ve planlamaya göre farklı meslekler evde icra edilebilmektedir.

En Az 2 Bin Kazanç Mümkün

Serbest birçok meslek dahilinde çalışanlara ödenen tutarlar çoğu zamanda aylık 2 bin TL ve civarında olabilmekte olup İngilizce çeviri, günlük karşılama hostesliği gibi oldukça geniş meslek gruplarında ücretler daha fazla da olabilmektedir.

İlgili mesleklerden biri evde paketleme yapmak. Paketleme ile nikah şekerinden, davetiyeye birçok paketleme işini evde yapabilirsiniz. Bu iş ile ayda en az 600 TL ile 1300 TL arasında gelir elde etmek ise mümkün. Aynı zamanda evde internet üzerinden anket doldurarak da gelir elde edilebilmektedir. Yabancı platformlarda, 10 dakikanızı bile almayacak şekilde anket başına 1 ile 2 dolar arasında gelir elde edilebilmektedir.

Günümüzün Freelance Meslekleri

Özellikle kendini belirli bir alanda geliştirmiş olanların günümüzde en çok gerçekleştirdiği serbest meslekler arasında online öğretmenlik yer alıyor. Ulusal ya da uluslararası online öğrenme platformları üzerinden farklı konularda ders vermek artık günümüzün en çok tercih edilen serbest meslekleri arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim