Kış aylarının yaklaşması şüphesiz hepimiz için kabarık faturalar, ekstra masraflar olarak düşünülüyor. Asgari ücretli ya da sabit maaşlı çalışanlar olarak cebimizin zor duruma düşeceği, psikolojilerin bozulacağı bir dönem olarak kış ayları hepimizin hafızalarında yer ediniyor. Durumun böyle olmasından kaynaklı da zaman zaman borç almak, ek gelir fırsatları yaratmak konusunda arayışlarda bulunuyoruz. Aldığımız borçları ödeyememek, problem yaşamak kış aylarının ortak sorunu haline dönüşüyor. Hepimiz istisnasız olarak bu dönemi yaşıyor, kötü tecrübeler ediniyoruz. İşte tüm bu sorunlardan kurtulmak için, uzmanlar, iş fikirleri yöneticileri tarafından aktarılan bazı kazançlı iş fikirlerini derleyip sizlere ulaştırmayı düşündük. Çeşitli dönemlerde hayat kurtarıcı olabilecek, ek gelir imkanı sunabilecek ya da zor zamanlarda ek gelir işleri arayanların çözümü olabilecek bazı kazançlı iş fikirlerini sizlere aktarıyoruz.

1- Altın alıp satmak - yastık altı yapmak

Şuan pek mantıklı görünmese de ekonominizin yerinde olduğu dönemlerde, ileriyi düşünerek yapılabilecek mantıklı bir hareket olduğunu söylemeliyiz. Öyle ki altının sürekli artış gösterdiği günümüz koşullarında, mümkün mertebe altın almak ve bunları belirli periyotlarla bozdurarak küçük karlar yaparak dahi bozdurmak yerinde bir davranış olacaktır. Altın sürekli olarak ilgi gören, her türlü duruma karşı acil çözüm önerisi olabilecek bir maden. Eğer şuanda altın almak için uygun bir bütçeniz varsa, yastık altı yapmak için dahi olsa altın almanızı öneriyoruz.

2- Oyuncak yapıp satmak

Sosyal medya kullanımının son derece popüler olması ve özellikle el işi ürünlerin bu noktada iyi ilgi görmesi nedeniyle, kitlenin çokluğu, pazarın büyük olması ve erişimin de kolay olmasından kaynaklı denenebilecek bir aktivite. Eğer el beceriniz yerindeyse, en azından araştırarak da birşeyleri yapabileceğinizi düşünüyorsanız; sosyal medyanın da gücünü kullanarak oyuncak yapıp satmayı deneyebilirsiniz. Bez, ahşap oyuncaklar olabileceği gibi, puzzle ya da kendin yap stili oyuncaklardan evinizde üreterek, sosyal medya üzerinden güzel kazançlar elde edebilirsiniz.

3- Tesbih yapıp satmak

Özellikle sosyal medyada yoğun ilgi gören erkek ürünlerinin başında tesbihler yer alıyor. Yurtdışı ya da yurtiçi sitelerden çok sayıda malzemeyi ucuza temin ederek, evde kendi stilinize tasarım zevkinize göre tesbihler üretip satabilirsiniz. Bunları hem internet siteleri hem de sosyal medya platformları üzerinden ciddi kişilerle buluşturabilirsiniz.

4- Yöresel ürünler, organik ürünler satmak

Eğer organik ürünlere erişimin kolay olduğu bir bölgede yaşıyor ya da kendiniz yöresel ürünler üretebiliyorsanız; bunları satıp ek kazanç kapıları yaratmaya çalışabilirsiniz. Organik gıdalara ve yöresel ürünlere, günümüzün hormonlu gıdalarından kaçış olarak nitelendirilebilecek seviyede bir ilgi olduğunu da göz önünde bulundurursak, buranın da ciddi bir pazarı olduğunu söyleyebiliriz.

5- Çeviri yaparak para kazanın

Eğer yabancı diliniz varsa ve gerçekten okuduklarınızı çevirebilecek düzeydeyseniz, online çeviriler yaparak para kazanabilirsiniz. İnternet üzerinden yerinizden dahi kıpırdamadan bilgisayarınız başında çeviriler sağlayarak güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Şuanda birçok tercüme bürosu, tercümanlarını dışarıdan çalıştırarak, hem kendilerine hem de tercümanlarına kazançlar sağlıyorlar. Üstelik her tercüme bürosunun hemen hemen tüm dillerden yaklaşık 3-4 arası tercümanı bulunuyor. Siz de bu tercümanlardan birisi olabilirsiniz. Bu noktada tercüme bürolarına ulaşmayı ya da online tercüme ihtiyaçları olan siteleri araştırarak, kendinize yeni ek gelir kaynakları yaratabilirsiniz.

6- Bilginizi satın

Artık Dünya' da en değerli şeyin bilgi olduğu bir dönemdeyiz. En çok para eden şey bilgi. Siz de bilginizi satarak para kazanmaya çalışın. Herhangi bir alanda bilgiye sahipseniz, online olarak danışmanlık verebilir, online eğitimler düzenleyebilir ya da kurslar açabilirsiniz.Tüm bunların dışında uzaktan eğitim işleri yaparak da bilginizi satabilirsiniz. Özellikle teknoloji ve yazılım alanında bir bilgiye sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, bunları direkt olarak satışa çevirmeniz mümkün. Üstelik bunun için bir bütçeye de ihtiyacınız yok. Youtube üzerinde videolar yayınlayarak, çeşitli internet sitelerine yorum yaparak ya da mailler atarak kendinize böyle bir kazanç kapısı yaratabilirsiniz.

7- Sanal asistanlık yaparak kazanç sağlayın

Günümüzde artık herkesin iş yükü oldukça fazla durumda. Özellikle şirket yöneticileri, müdürleri ya da belirli konumdaki çoğu kişinin bir asistana ihtiyacı olabiliyor. Bu asistanların bazıları işlerini online olarak yürütebiliyorlar. Öyle ki teknolojiyle iç içe olduğumuz bu dönemde sanal asistanlık da son derece moda. Bazı sitelerin canlı destek personeli olarak çalışabilir, bazı işletme sahipleri ya da yöneticilerin iş organizasyonlarını planlayabilir, bazı kişilerin internet üzerinde toplamak istedikleri bilgileri toplayabilir ya da websiteleri üzerindeki bilgi girişlerini sağlayabilirsiniz. Tüm bu işlemler sanal asistanlık olarak kabul edilebilir ve ciddi kazançlar getirebilir.

Editör: TE Bilisim