Koronavirüs salgının dünya genelindeki etkisinin yavaş yavaş azalmasının ardından Haziran ayı içerisinde normalleşme sürecine girilmesi beklenildiği açıklamaları gelmeye devam ediyor. Diğer yandan, Covıd-19'un ekonomiye etkilerinden biri tanesi de işçi ve personel istihdamlarında azalma olup olmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Sevindirici haber Ege'den geldi. Ege Serbest Bölge Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güler yaptığı açıklamalarda personel alımı istihdamı açıklaması yaptı.

Ege Serbest Bölgesi İşletmesi ESMAŞ'ın İzmir Bergama İlçesinde 2,5 milyon metre karelik alanda bir proje çalışması devam ettiği ifade edildi. Batı Anadolu Serbest Bölgesindeki son çalışmalar hakkındaki detayları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güler Ekonomi Muhabereleri Derneği tarafından online olarak düzenlenen programda ifade etti.

TOPLAMDA 120 BİN KİŞİYE İŞ ALANI AÇILACAK!

Yönetim Kurulu Başkanı Güler açıklamasında projenin tamamen devreye girmesinin ardından 120 bin kişiye kadar iş imkanı çıkacağı açıklandı. Yatırımcı almadaki planlarda bir takvim değişikliği olmadığını ifade eden Güler, 2022 yılı başında yatırımcı olmanın ilk aşamasını yapabileceklerini ifade ederek Ege Serbest bölgesinin ilk aşamada devreye girmesinden sonra 20 Bin Personel alımı yapılması ile binlerce kişiye iş alanı açılacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim