Türk Eczacılar Birliğinden eczanelerde maske satışının yasaklanmasına dair bir açıklama yaptı. 6 Nisan pazartesi günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ulusa sesleniş konuşmasında verilen müjdelerden bir tanesi de maske satışının yasaklandığını. E-devlet üzerinden PTT aracılığı ile ücretsiz maske dağıtımına başlatılacağı ifade edildi. Diğer açıklamalarda İstanbul'da pandemi hastanesi yapılacak Atatürk Havalimanında 45 gün sürecek inşaat ile tamamlanması planlanıyor.

TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİNDEN AÇIKLAMA;

Türk Eczacılar Birliği resim internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada maske satışı yasak olduğu ifade edildi. Konu hakkında yapılacak olan ikinci bir açıklaya kadar meslektaşlarımızın bu ürünü satışını yapılmaması uygun olacaktır ifadesi kullanıldı.

PTT’DEN ÜCRETSİZ MASKE TALEPLERİ ALINIYOR!

Yaşı 20 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük olan vatandaşlar haftalık 5 adet maske alabilecekler. Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı koordinesinde yürütülen çalışmada dağıtımlar PTT aracılığı ile gerçekleşecek.

ÜCRETİZ DEZENFEKTAN İÇİN DE BENZER BİR ÇALIŞMA YAPILIR MI?

Koronavirüs ile mücadele eden dünya ülkelerinden ABD, İtalya, İspanya, Çin ülkelerinde ve pek çok ülkedeki vatandaşların Covıd-19 salgınına karşı erişmekte zorluk çektiği ürünlerden bir tanesi maske ülkemizde ücretiz verilmesi vatandaşları memnun etti. Bilindiği gibi devlet kurumlarında okullarda hastanelerde ve pek çok kurumda iş atölyesi bulunan birimler mevcut işlerine ara vererek maske üretimine başladı ve hastanelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için yoğun bir mesai harcanıyor. Dezenfektan ücretlerinin de arttığı ve böyle bir çalışma yapılıp yapılayacğaı merak konusu olduç Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığında Bor madeni ile dezenfektan yapılması için çalışmalar tamalandı ve seri üretime geçildi. BOREN tarafından yürütülen Arge çalışmalarında Eti Maden Borlu dezenfektanda çay ağacı, lavata, aloe vera gliserol etik alkol kullanıldı.

Editör: TE Bilisim