Türkiye Eczacılar Birliği ücretli maske satışının serbest bırakılması ile ilgili bir açıklama paylaştı. Ücretli maske satışının sadece eczanelerde satılmasını istedi. Eczaneden ücretsiz maske dağıtımları devam ediyor. hayat Eve Sığar uygulamasından maske talep et butonundan alınacak SMS kodu ile herhangi bir eczaneden maske dağıtımları yapılacak. PTT maske dağıtımları da devam etmekte.

Cerrahi maske satışının izin verilmesi düzenlemesinde bir fiyat belirlenmesi bekleniyor. Türk Eczaneler Birliği piyasalarda satışına izin verilmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Koronavirüse karşı maske dağıtımlarını gönüllü olarak bu görevi üstlendiklerini belirterek Şuana kadar 73 milyon kişiye dağıtım gerçekleştiği ifade edildi.

FIRSATÇILARA KARŞI UYARI;

TEB Başkanı açıklamasında fırsatçıların koruyucu olmayan maske satışlarının önüne geçilmesi için ücretli maskelerin sadece eczanelerden yapılmasını istediklerini ifade etti.

ÜST FİYAT BELİRLENECEK!

Maske satış uygulaması ile ilgili kararlar bugün MYK sonrası açıklanabilir. Maske fiyatı belirlenemsinin ardından eczane, internet üzerinden alış veriş sitelerinde, marketlerde satışı serbest bırakılması bekleniyor. 

Editör: TE Bilisim