E-Ticaret Hacminde Dev Büyüme

Küresel Perakende E-Ticaret Endeksi rakamları, AT Kearney danışmanlık şirketi tarafından açıklandı. 2014 yılında E- Ticaret endeksi için 30 ülkede yapılan araştırma sonucunda şirket tarafından açıklanan rakam 800 Milyar dolar oldu. E-Ticaret hacmi 2014 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 20 arttı. 2013 yılında 667 milyar dolar olan E-ticaret endeksi, 2014 yılında yüzde 20 artış göstererek 800 milyar dolara yükseldi.

İşletmeler E- ticaretteki büyümeyi görünce perakende satışın yanı sıra E-ticarete de yönelmeye başlıyor. ABD 2013 yılında E-ticarette 2. Sırada bulunurken, 2014 yılında yüzde 15 büyüme oranı yakaladı ve ilk sırayı Çin’den aldı. Dünya’nın en önemli E-Ticaret pazarlarından biri olan Asya Pasifik bölgesi ilerleyen yıllarda da bu konuda liderliğini sürdüreceğe benziyor. Alibaba isimli Uzakdoğu kökenli E- ticaret şirketi, 2014 yılında borsadan 25 milyar dolarlık hisse satması E-Ticaret pazarının güvenilirliğini de ortaya koymaya yetiyor.

Avrupa Bölgesi E-ticaret pazarında 3. Sırada yer aldı. Dünya sıralamasında ise 2014 yılında İngiltere üçüncü, Almanya beşinci ve Fransa altıncı sırada bulundu. Mobil telefonlar 2014 yılında Avrupa ülkelerinde E-Ticaret sayesinde satın alınan malların başında geldi. Bu sayede de akıllı telefonların e-ticaretteki önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Açıklanan E- ticaret rakamlarına göre 2014 yılında Belçika yüzde 14'lük bir ilerleme kaydederken, Danimarka yüzde 13'lük ve Norveç yüzde 6'lık bir büyümeye imza attı. Kargo hizmetlerinin yeterli olmaması nedeni ile Latin Amerika ülkelerinde E-Ticarette durağan bir konuma gelindiği de araştırma sonuçlarında ortaya konuldu.

Editör: TE Bilisim