Ülkemizde bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları PTT şubelerine giderek sadece 2 TL işlem bedeli karşılığında kendilerine ait e-devlet şifreleri alabilmektedir. Bu şifreler ile e-devlet'e giriş yapan kişiler üzerine kayıtlı araçlar, tapular, cezalar, telefon numaraları, kayıtlı olduğu siyasi partiler, kökeninin nereye dayandığı, askerlik işlemleri, sağlık işlemleri gibi sayısız hizmetten tek tuş ile yararlanabilmekte olup BDDK tarafından yayımlanan resmi duyuru ile artık kişilerin banka hesaplarına ilişkin sorgu da yapabileceği belirtildi.

Banka Hesapları Öğrenilebilecek

Bir çok vatandaş bilindiği üzere bankalardan hesap açıyor fakat sonrasında açtıkları hesapları unutuyor. Bu hesaplar 10 sene sonrasında devlete aktarılmaktadır. Hem bu gibi durumların önüne geçmek için hemde hangi bankalarda hesapların olduğunun öğrenilebilmesi için artık vatandaşlar e-devlet kanalı üzerinden hangi bankalarda vadeli ya da vadesiz hesplarının olduğunu rahat bir şekilde öğrenebilecektir. Hizmetin resmi olarak ne zaman yayımlanacağı duyurulmadı fakat çok kısa bir süre içerisinde tek tuş ile tüm bankalarda vadeli, vadesiz, TL hesap, döviz hesap gibi detaylaa ulaşılabileceği belirtildi.

BDDK Duyurdu

BDDK tarafından resmi olarak kamuoyuna "Bu hizmet kapsamında hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabının bulunduğu bilgisi sorgulanabilecektir. Hesap bakiyesi, hesabın bulunduğu şube bilgisi ve benzeri ayrıntılar ilgili bankalardan öğrenilebilecektir. Sorgulamada, 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler adına bankaların yurt içi şubelerinde açılmış olan, tasarruf mevduatı niteliğindeki, Türk Lirası, yabancı para veya kıymetli maden depo hesabı cinsinden, vadeli-vadesiz mevduat hesapları ile özel cari hesap ve katılma hesapları' bilgileri kullanılmaktadır." açıklaması yapıldı.