Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde, İŞKUR tarafından uygulanan mesleki eğitim kurslarında, katılımcı adaylara günlük 77 TL harçlık verildiğinden bahsetmiştik. Bu kursa katılım sağlayan adayların, iş garantili olarak eğitim aldıklarını, kursun bitiminde, eğitim aldıkları meslek koluyla alakalı işe yerleştirildiklerine değinmiştik. Ayrıca bu iş garantili mesleki eğitim kurslarında, katılımcı adayların sosyal haklarının da devlet tarafından güvence altına alındığına, sigortalarının yapıldığına yer vermiştik. İlgili haberlerimize çok sayıda geri bildirimde bulunan ziyaretçilerimiz, bu kursların hangi meslek gruplarına yönelik olduğunu sormuş, bilgi almak istemişlerdi. Yaptığımız haberlere ek bir bilgilendirme olarak, başvuru süreci devam eden, iş garantili meslek eğitim kurslarından bazılarına aşağıda yer vereceğiz. İlgili kurslara başvurular için yapılması gerekenlere de yine vurguda bulunacağız.

Bu kurslara katılanlara günlük 77 TL veriliyor

İş garantili mesleki eğitim kurslarında saç bakımcı,grafik animasyoncu, bilgisayar bakım ve onarım personeli, tarım işçisi, halı dokuyucu, sekreter, muhasebe yardımcı elemanı, sıhhi tesisatçı, örgücü, ahşap yakmacı gibi çok sayıda meslek koluna yönelik eğitimler sağlanmaktadır. İŞKUR üzerinden bu kursların tamamına ulaşmak ve başvuru yapmak mümkündür. Bahsi geçen meslek grupları dışında fazlaca meslek kolu bulunduğundan, adayların bireysel olarak İŞKUR üzerinden müracaatlarını yapmaları faydalarına olacaktır.

Ödemeler nasıl yapılıyor?

Başvurular sırasında adaydan alınan banka hesap bilgileri üzerinden, her ay maaş olarak ödemeler gerçekleştiriliyor. Ödemeler İŞKUR tarafından kurs katılımcısı adayların hesaplarına transfer ediliyor. Katılan adayların, kurs süresi boyunca sigortaları da yapılıyor, olası bir iş kazasına karşın güvenceleri koruma altına alınmış oluyor.

Tüm İŞKUR haberleri, memur alımları ve iş ilanlarından ilk siz haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim