5 kamu bankası tarafından açıklanan sosyal ekonomik destek paketi kredilerinde düşük faiz oranlarından ev, araba, tatil ve ihtiyaç kredilerinden dolayı fırsatçılara önlem alındı. Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen koronavirüsün ekonomik etkilerine yönelik olarak HMB tarafından yeni destekler açıklanmaya devam ediyor. Henüz kamu bankaları tarafından verilen krediler için özel bankalar tarafından müşterilere özel bir kredi açıklanıp açıklanmayacağı merak ediliyor.

Kamu bankaları tarafından verilen düşük faizli kredi neden ile fırsatçılık yapanlara önemli önlem alındı. Bilindiği gibi emlak ve bazı sektörlerde kredilerin düşmesi ile firmaları vatandaşların satışların artmasını fırsattan istifade ederek fiyatlarda artış yapmaktadırlar.  Vakıfbank Ziraat Bank, Halkbank telefondan ihtiyaç kredisi tatil, taşıt ve konut kredisinde yönelik uygun fiyatta faiz oranlarında destek alacak vatandaşların fiyat artışlarından etkilenmemeleri için bir açıklama yapıldı.

Kamu bankaları tarafından yapılan açıklamalara göre; 27 Mayıs 2020 tarihi baz alınarak firmalar ürünlerin hizmetlerinde fiyat arttırma yapmaları halinde kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacaklar.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK!

3 kamu Bankası tarafından başlatılan ve ziraat katılım ile Vakıf katılım bankalarında dahil olduğu konut, taşıt Turizm, ihtiyaç destek paketlerinin başvuruları 2 Haziran tarihi ile başladı.

GERİ ÖDEME PLANI: Konut kredileri kredisi geri ödeme tablosuna göre 100.000 TL kredinin 180 ay vade seçeneğinde taksit tutarı 937 TL olacak toplam Ödeme ise 168 bin 700 TL . 100.000 Kredi de 12 ay ödemesiz dönem olması halinde toplam geri ödeme olacak.