Ülkemizde bir çok kişi parasını yastık altında tutmak yerine bankaların mevduat hesaplarına yatırmaktadır. Buradan bankalar kişilere düzenli olarak belirli bir faiz oranında gelir vermekte olup yine bazı kişiler parasını TL olarak tutmak yerine değerleneceğini düşünerek euro ve dolar gibi farklı para birimlerine dönüştürmekte ve döviz mevduat hesabı açmaktadır. Peki döviz mevduat faiz oranları yüzde kaçtır? Dolar ya da euro için açılan döviz mevduatlarında en yüksek faizi veren banka hangisidir?

DÖVİZ MEVDUAT FAİZ ORANLARI

İşin Olsa ekibi olarak sizler için tüm bankaların döviz mevduat faiz oranlarını inceledik. Buna göre en 1.000 USD gibi bir paranız varsa ve mevduatta değerlendirmek istiyorsanız Fibabank 32 güne 2,25 faiz, ING Bank 32 güne 1,25 faiz CepteTEB 32 güne 110 faiz ve Akbank ise 33 güne yüzde 1 faiz oranı vermektedir. Yani 1.000 USD'niz Fibabank'ta 32 gün sonrasında 1.001,58 USD olmaktadır.

Yine paranızı eğer euro para birimi üzerinden değerlendirmek istiyorsanız ve 1000 euro gibi bir paranız varsa ING Bank 32 güne 0,25, CepteTEB ve Akbank ise 32 günlük süreye 0,10 faiz oranı vermektedir. Yani euro para biriminden kazancınız neredeyse hiç olmayacaktır. Fakat paranızı dolardan değerlendirebilirsiniz yani yüzde 10 ile yüzde 12 arasında faiz almak istiyorsanız paranızı TL'ye çevirerek bankaya yatırabilirsiniz.