Eylül ayının açılış haftasında ve ilk iş gününde 6,74 seviyelerinde giriş yapan dolar, Ağustos ayının açıklanan enflasyon verileri sonrasın da 6,62'ye kadar düşerek gün içerisinde çalkalanma olacağının sinyallerini verdi. Enflasyon'nun açıklanmasının ardıntan TCMB'nin de yapmış olduğu açıklamalar ile birlikte dolar düşüşü devam ederek 6,52 seviyelerini gördü.

MERKEZ BANKASI ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLADI

Ekonomi alanında yaşanan sert dalgalanmalardan etkilenmemizden doalyı gün içerisinde yaşanan döviz dalgalanmalarını meraklı bir şekilde takip etmekteyiz. Geçtiğimiz haftanın son iki gününde yapmış olduğu sert dalgalanmalar ile haftaya yüksek bir şekilde kapanış ile giren dolar yeni haftaya da aynı şekilde başlasa da Merkez Bankası'ndan yapılan Ağustos ayının enflasyon açıklamasının ardından dolar 6,62 değerine düşerek döviz kurunda gün içierisinde çalkalanmaların devam edeceğinin sinyalini verdi.

Dolar üzerinde yaşanan bu çalkalanma az da olsa Euro kuru üzerinde de yaşandı. Güne 7,67 değerinde başlayan Euro, Doların düşmesiyle birlikte 7,64leri görüp saat 11.55'i gösterirkende tekrardan 7,68 değerini aldı.

Dolar ise saatler 11.56'yı gösterirken 6,62 seviyelerini gösteriyor.

Gün içerisinde yaşanacak gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz, bizleri takipte kalabilrisiniz.

Editör: TE Bilisim