Bilindiği üzere dolar 6 TL bandını geçtikten sonra sert bir şekilde düşüşe geçmiş ve 5,50 TL bantlarında uzun süre işlem görmüştü. Geçtiğimiz ay dolar 5,68 TL civarlarından işlem görmekteydi ve uzun süre bu civarlarda olacağı düşünülmekteydi. Ancak Aralık ayına girilmesi ile beklenildiği gibi olmadı ve dolar özellikle son birkaç gündür sert şekilde yükselmeye devam etmektedir.

13 Aralık tarihinde 5,77 TL'den işlem görmekte olan dolar 17 Aralık 2019 tarihinde 5,85 TL seviyesine yükseldi ve 6 gündür dolar ivmeli bir şekilde yükselmeye devam ediyor. 5,90 TL seviyelerine kadar yükselen doların 6 TL olmasına kuruşlar kaldı.

1 Dolar 5,94 TL OLDU!

18 Aralık sabah saatlerinde 5,90 TL seviyesine hızlı bir şekilde yükselen doların ateşi sönmedi ve 19 Aralık tarihinde de 5,94 TL seviyesine kadar yükseldi. Şu anda doların 6 TL olmasına 6 kuruşluk bir fark kaldı. Öte yandan doların 13 Aralık ile 19 Aralık tarihlerinde doğru orantı da sürekli olarak yükseldiği görülüyor. Bu durumun temel nedeni bilinmezken dolar yükseldiği için altın ile euro fiyatları da son bir haftadır hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Dolar 6 TL'ye kadar çıkacak mı, 20 Aralık tarihinden itibaren dolar da nasıl bir grafik izlenilecek henüz bilinmiyor. Ancak bir haftadır sürekli yükselen dolar için nasıl bir önlem alınacağı büyük bir merak konusu olmuş durumda.

Editör: TE Bilisim