Dolar bilindiği giib 2017 yılına girilmesi ile her geçen gün artış gösterdi. Sabahları dolar güne uçuk veya tarihi rekor ile başladı manşetleri görülürken dolar birkaç gündür sert şekilde gerilemeye devam ediyor. Birkaç gün önce günün en yüksek dolar rakamı 3,87 iken bir gün sonra günün en yüksek rakamı 3,80'e kadar düştü. Yine doların sert şekilde gerilemesi durdurulamadı ve 3,77'ye kadar gerilemekte olan dolar dün kapanışını 3,73 üzerinden yaptı. Pek çok sosyal platformda doların tekrar toparlanacağı ve yükselmesinin an meselesi olduğu belirtilirken dolar bugün açıklanan veriler ile 3,68'e kadar geriledi. Yükselmesi beklenmekte olan doların sert şekilde gerilemeye devam etmesi ile ibreler 3,60'ı gösterir oldu. Peki doların hızlı düşüşü devam edecek mi?

Dolar Düşmeye Devam Edebilir

Canlı borsa tahminleri platformlarında yapılan yorumlara bakıldığında doların halen yükselebileceği belirtilmektedir. Ancak dolar 10 Ocak 2017 tarihinden bu yana olan süreç içerisinde en büyük gerilemesini gerçekleşti denilebilir. Amerika Birleşik Devletlerinin yaptığı açıklamalar ile düşüş göstermekte olan doların yine yüselmesi için ABD'nin yapacağı açıklamalara bakarken önümüzde ki süreçler içerisinde hızlı bir çıkış yaptıracak açıklamanın olmadığı düşünülmektedir.

Bugün Amerika Birleşik Devletleri tarım dışı istihdam raporlarını açıkladı. Raporlara bakıldığında tarım dışı istihdam'ın arttığı görülmektedir. Yani bugün doların 3,74 seviyelerine gelmesi ve bu raporun açıklanması ile doların tekrar 3,80 seviyesine yükselmesi tahmin ediliyordu fakat tarım dışı çalışanların saatlik kazançlarının düşmesi ile saat 16.20 surlarında 3,74 olan dolar saat 16.45 surlarına kadar 3,69'a kadar sert şekilde geriledi.
Editör: TE Bilisim