Dolar borsa işlemlerinin başlaması ile birlikte yeniden alev almaya başladı. Buna göre corona virüsünden önce inmeli bir grafik izlemekte olan dolar Türkiye'nin corona salgınına yakalanmasından sonra her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Peki güncel dolar fiyatı nedir? Dolar alış ve satış fiyatının ne kadar olduğunu açıklıyoruz.

GÜNCEL DOLAR FİYATI

Güncel Dolar Alış: 6,5706 TL

Güncel Dolar Satış:  6,5740 TL

Yukarıda 1 doların kaç TL'ye denk geldiği belirtilmiş olup gün içerisinde inmeli ve çıkmalı bir grafik izlemekte olan doların alevlenmeye devam ettiği görülmektedir. Özellikle corona virüsü dolar fiyatını olumsuz yönde etkiledi.

CORONA DOLARI 50 KURUŞ ARTIRDI

Türkiye 11 Mart tarihi itibari ile corona salgınına kapıldı. 10 Mart tarihinde güncel dolar fiyatının 6,10 TL olduğu bilinmekteydi. Üstelik uzun bir süredir doların inmesi ve ABD'nin corona virüsü ile mücadele etmesi sebebi ile dolar fiyatının daha da düşmesi beklenmekteydi ancak Türkiye'ye de corona virüsünün bulaşması ve uzun bir süredir artarak devam etmesi fiyatın 50 kuruş yükselmesine sebebiyet verdi. Öyle ki şu aralarda dolar güne 6,65 TL civarında başlamakta ve 6,60 TL civarlarına kadar yükselmektedir. Corona salgınının Türkiye'yi etkileyeceği ekonomik etkisi ile beraber doların artması ya da azalması ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim