Yurt dışı piyasaları ve ülkemizin ekonomisi ile düşüş ve artış yaşayan dolar yeni bir haftaya giriş yaptı. Yatırımcısının merakla beklediği sorulardan bir tanesi olan doların haftaya nasıl başladığı ve bu hafta bizi nelerin beklediğine bakalım.

Dolar Fiyatları? Haftaya Nasıl Başladı

İstanbul Kapalıçarşı verilerine baktığımızda dolar bu haftaya 2,9130 fiyatı ile başladı. Ekonomi uzmanlarına göre dolar'da altın gibi uzun vadeli bir yatırım ancak kısa vadede şuanda büyük bir artış beklenmiyor. Doların artışı ve yükselişi Amerika Birleşik Devletlerinin piyasasına bağlı olduğu gibi petrolin varil fiyatları da etkiliyor.

Bizleri Neler Bekliyor?

Doların yükselişi konusunda yatırımcısını bekleyen bazı konular bulunmaktadır. Ülke ekonomimizde büyük bir değişiklik olmadığından dolayı doların yükselişi ve artışı şuanda Amerika Birleşik Devletlerinin piyasasından kaynaklanmaktadır.
ABD'den yapılan açıklama ile son veriler incelendiğinde işsizlik oranlarının 4,7'ye gerilediği belirtildi. Bunun yanı sıra doların yükseliş ve artışını tarım dışı istihdam da belirlemektedir.

Tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasına göre sayının 38 Bin olduğu belirtildi ancak bu rakam her ne kadar artış olarak gösterilmiş olsa da beklenenin altında kaldı denilebilir. Ek olarak Dow Jones endeksi yüzde 0,18, S&P 500 endeksi yüzde 0,29 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,58 değer kaybetti. Veriler incelendiğinde bu hafta içerisinde dolar yatırımcısına beklendiği kadar kazandırmayacak gibi gözükmektedir ancak uzun vadede alımlar için bu tez çürütülebilir.
Editör: TE Bilisim