Dolar, Euro ve diğer para birimleri bilindiği üzere son bir haftalık süre içerisinde oldukça hızlı bir ivme kazanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya müdahale etti ve Merkez Bankası Başkanını değiştirme kararı aldı. İlgili kararın alınması ve gece Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa ettiğine dair çıkan iddialardan sonra dolar, euro gibi para birimlerinde ciddi değişimler meydana gelmeye başladı. 9 Kasım tarihinde Türk Lirası adeta şov yapmaya başladı ve tarihi rekorları tazeliyor.

Dolar ve Euro Kaç TL Oldu?

Dolar şu anda Türk lirası karşısında 8,01 TL'den işlem görüyor. Euro ise şu anda Türk lirası karşısında şuanda 9,53 TL'den işlem görmektedir.

2 Yılın En Büyük Başarısı

Türk Lirası şu anda yabancı para birimlerine karşı yüzde 5 ile yüzde 6 aralığında değer kazandı. Bu tarihi rekor 2 yıldır kırılmıyordu ve sonunda kırıldı. Merkez Bankasının yeni başkanı Naci Ağbal görevine ilk geldiğinde mesaj olarak fiyat istikrarına ve politika araçlarının tümünün kullanılacağına yönelik açıklama yapmıştı. Türk lirası adeta değer kazanmaya devam ederken günün ilerleyen saatlerinde neler olacak merakla bekleniyor.

Not: Yatırım tavsiyelerinde bulunulmamıştır, anlık dolar ve euro işlem rakamları belirtilmiştir.

Editör: TE Bilisim