İslam aleminin en önemli günlerinden bir tanesi olan cuma, bu hafta 13 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek. Cuma namazı kılınacak mı diye merak eden vatandaşlar bu sorunun cevabını ararken, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından son dakika hutbe konusu açıklandı. 13 Mart cuma hutbesi belli oldu. Açıklamada Tedbir Mümin'den Takdir Allah'tandır konulu vaazda anlatılacak konular neler olacak?

CUMA HUTBESİ KONUSU;

Bilindiği gibi ilk olarak Çin'de başlayan ve hızla dünya geneline yayılan yeni tip koronavirüs için ülkemizde geçtiğimiz gün ilk vaka yaşandı. Buna göre ardı ardına tedbir kararları da açıklanmaya başlandı. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası basın açıklamalarına göre okullar tatil edildi. Maçlar seyircisiz oynatılacak. Diğer yandan cuma namazı kılınacak mı diye soran vatandaşlar için herhangi bir iptal haberi verilmedi. Yarın cuma namazı ülke genelinde 81 il ve tüm ilçelerde kılınacak. Cuma hutbesinde ise Koronavirüs için oldu.

Bu salgından korunmak için öncelikle beden kıyafet ve çevre temizliğine dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi. diğer yandan bulunduğumuz alanları sık sık havalandırmak, kalabalık ortamlardan uzak durmak gerektiği ifade edildi.

Cuma namazı vakitleri; Ankara, İzmir, Bursa, İstanbul, Gaziantep ve diğer illerdeki cuma vakitleri Diyanet İşler Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden erişilebilecek.

DİN hİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN AÇIKLADIĞI HUTBE;