Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca yapılan açıklamalarda, 2019 yılına ait fitre miktarına yer verildi. Açıklamalarda 2019 Ramazan ayının başlangıcından önümüdeki sene Ramazan ayı başlangıcına kadar geçerli olmak üzere fitre miktarının 23 TL olarak belirlendiği aktarıldı.Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı 2019 fitre miktarını 23 lira olarak belirledi. Konuyla ilgili Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş başkanlığında toplanan kuruldan, 2019 fıtır sadakası miktarınının görüşüldüğü belirtildi. Yapılan açıklamalarda 23 TL olarak vurgulanan fitre miktarının dışında aşağıdaki ifadelere yer verildi.

FİTRE NE KADAR? 2019 FİTRE NE KADAR SORULARI YANIT BULDU

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı " Yapılan değerlendirmeler neticesinde fıtır sadakasının, Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olması dikkate alınarak, mevcut sosyoekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2019 ramazan ayının başlangıcından 2020 yılı ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede 23 lira olarak belirlenmesine karar verildi. " ifadelerine yer verdi...

FİTRE NEDİR, KİMLER FİTRE VERMEK ZORUNDADIR?

Ramazan ayının belki de en çok sorulan sorularından birisi fitre miktarıdır. Çok sayıda müslüman, fitre miktarını merak eder ve vermesi gereken fitreyi hesaplayarak, ihtiyacı olan kişilere bu fitreleri verir. Fitre, temel ihtiyaçlarının dışında belirli düzeyde bir mal varlığına sahip, ekonomik durumu iyi ancak oruç tutamayacak olan kişilerin, maddi durumu iyi olmayanlara verdiği yardıma fıtır sadakası, halk arasındaki adıyla fitre denilmektedir. Oruç tutamayacak, sağlığı el vermeyen kişilerin; ekonomik durumları varsa fitre vermeleri gerekmektedir.