Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada çok önemli ifadelere yer verildi. Piyasada alacağı bulunan kobilerin alacakları artık devlet tarafından sigorta altına alınacak. Alaaklarını tahsil edemeyen, çeşitli problemlerle karşılaşan ve zor duruma düşen kobilerin alacaklarının tahsilleri devlet koruması altına alınacak. Alacakların tahsil edilme süreci devlet tarafından korunmuş olacak. Konuya yönelik olarak yapılan açıklamada " KOBİ'lerimizin alacaklarını tazmin edememeleri durumunda zararlarını karşılamak için Devlet Destekli Alacak Sigortası'nı devreye alıyoruz.1 Ocak'ta başlayacak bu sistem, tüm KOBİ'lerimize hayırlı uğurlu olsun. " ifadelerine yer verdi.

1 Ocakta başlıyor

Bakan Albayrak tarafından müjdelenen imkan, kobilerin alacaklarının tahsil edilmesi yani sigorta altına alınması işlemini kapsıyor. Bu imkan 01 Ocak 2019 itibariyle başlayacak. Devlet Destekli Alacak Sigortası olarak aktarılan sistemde, kobilerin alacakları devlet tarafından sigortalanmış olacak. Mevcut alacaklarını tahsil edemeyen, ekonomik problemler yaşayan kobilerin oldukça işine yarayacak devlet destekli alacak sigortası, kobilerin önünü açacak.

EKONOMİ VE MEMUR ALIM HABERLERİNİ KAÇIRMAYIN

iOS ve Android uygulamalarımızı indirerek, ekonomi, gündem, kamu haberleri, KPSS haberleri, memur alım ilanları ve başvuru sonuçlarına ilk siz erişim sağlayabilirsiniz. Uygulamalarımız Android ve iOS marketlerde ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş durumdadır. Uygulamalarımızı indiren ziyaretçilerimize tüm ilanlar ve başvuru sonuçları cep telefonları üzerinden bildirim olarak gönderilmektedir.

Uygulamalar için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim