İŞKUR aracılığıyla, işsiz kalan vatandaşlara verilen işsizlik maaşında yeni bir gelişme yaşandı ve asgari ücret oranında artış göstererek 2030 TL olarak belirlendi. Asgari ücretteki düzenlemeyle beraber, İŞKUR aracılığıyla başvuru yapan ve gerekli şartları taşıyan kişiler, işsizlik maaşından yararlanabiliyorlar. İşsizlik maaşının yeni tutarı olan 2030 TL belirli şartları taşıyan kişilere veriliyor ve bu şartların bazılarında da iyileştirmeler sağlandı

Devlet 2030 TL veriyor, şartlar iyileştirildi

İşsizlik maaşı alabilmenin elbette temel şartı, kişinin kendi isteği dışında işinden çıkarılmış olması. Kendisi istifa eden kişiler (belirli durumlar, mahkeme kanıtları hariç) işsizlik maaşı alamıyorlar. Kişilerin işsizlik maaşına başvuru yapabilmesi için işveren tarafından görevinden çıkarılmış olması gerekmektedir. Ayrıca şartlarda aranan 120 gün şartı da kaldırıldı ve mağduriyetler ortadan kaldırıldı. İşsizlik maaşına başvuracak kişilerin, primlerinin düzenli olarak ödenmiş olması ve diğer şartlarda uygunluğu söz konusuysa, İŞKUR üzerinden gerekli belgeleri teslim etmesi halinde başvurusunu yapabiliyorlar. İşsizlik maaşından yararlanacak olan kişiler, maaşları üzerinden hesaplanacak rakama göre de değişiklik gösterme şartıyla 2030 TL alabilecekler.

Başvurular nasıl yapılıyor?

İşsizlik maaşına başvuru yapmak isteyen kişiler, işkur üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. Kendilerinden istenecek evrakları teslim etmeleri halinde, devlet tarafından verilen 2030 TL işsizlik maaşını alma imkanına sahip oluyorlar. Elbette evrakların teslimi noktasından önce belirtilen şartların karşılanıyor olması gerekiyor. Belirli durumlar dışında, işinden kendi isteğiyle çıkan kişiler, bu imkandan yararlanamıyorlar.

Tüm ekonomi ve memur haberleri için mobil uygulamalarımızı mobil cihazlarınıza yüklemenizi öneriyoruz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Editör: TE Bilisim