Türkiye’de yeni dönem ile birlikte sosyal yardımlar hızlandı. Korona virüs ile birlikte Türkiye genelinde ekonomik anlamda zorluk yaşanırken, vatandaşlara sosyal yardımlar ile birlikte devlet yardım etmeye çalışıyor. Yapılan yardımlardan en çok ilgi çekeni ise sosyal yardımlar kapsamında kira ödemelerde zorluk yaşayanlara yönelik yardım sağlanması. Bu konuda başvuru sürecinin başlaması ise herkes için yeni bir fırsat doğurdu. E devlet aracılığı ile alınan başvurular için siz de başvuru yapabilir ve kira yardımı almaya hak kazanabilirsiniz.

Kira yardımı başvurusu nasıl yapılıyor?

E devlet üzerinden açılan "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" adı ile açılan hizmet üzerinden başvurular iletilebiliyor. Vatandaşların e devlet üyeliğinin olması zorunlu olurken, e devlet üyeliği aracılığıyla işlemler online olarak tamamlanabiliyor. İlgili başvuruları Türkiye genelinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler, Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Belediyeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları, Özel Vakıflar ve dernekler, Gönüllü kuruluşlar ya da şahıslar tarafından üstlenilirken, Türkiye genelinde oluşturulan özel yardım sistemi ile kira yardımları sağlanıyor.

Başvuru öncesinde kişilerin Muhtarlıktan alınacak olan fakirlik kağıdı önem kazanırken, sadece e devlet değil, e devlet dışındaki belirtilen kurumlara da müracaatların yapılması halinde kira yardımları alınabiliyor.