İhtiyaç sahibi vatandaşlara devlet bir çok alanda nakdi ve aya ayni yardımlar yapıyor. Bu yardımlardan bazıları barınma ve yakacak yardımı. Dar gelirli vatandaşlara veya herhangi bir geliri olmayan vatandaşlara bir çok alandaki yardımlardan bir tanesi de para yardımı olmaktadır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı il müdürlüklerine yada ilçelerde kaymakamlıklara bir çok alanda başvuru yapılabiliyor. Gıda yardımları, barınma yardımı, sosyal konut yardımı yakacak yardımlarına başvurular nasıl yapılır başvuru şartları nedir?

GIDA YARDIMI;

Gıda yardımı nasıl başvuru yapılır? Hane halkında gelirlin asgari ücret düzeyinin 3’te biri oranından az olanlar için ramazan ve kurban bayramlarında gıda yardımları yapılıyor. Başvuru yapacak adayların T.C. kimlik kartı ile başvuru yapabilecekler.

BARINMA YARDIMI;

Barınma yardımına nasıl başvuru yapılacak? İhtiyaç sahibi vatandaşların oturulmayacak derecede eski ve bakımsız olan evlerde kalanlar için bakım onarım yada ev yapım yardımı yanı sıra ev eşyası alabilmeleri için para yardımı yapılıyor. Hane halkı gelirinin asgari ücret düzeyinin 1/3 olması durumunda bu yardım yapılıyor. Ödemelerde en fazla 25 Bin Tl'ye kadar ödeme yapılıyor. Başvuru için kimlik kartı olmak yeterli olacaktır.

YAKACAK YARDIMI;

Yakacak yardımı için vatandaşlara kömür yardımı yapılıyor. Bunun içinde yinede üst sıradaki açıladığımız gibi hane halkının 1/3 oranından az olması gerekmektedir. Kömür yardımları 500 KG'a kadar yapılıyor. Kış dönemlerinde kömür yardımı yapılıyor.

Editör: TE Bilisim