Devlet tarafından farklı kalemlerde birçok yardım yapılmakta olup kira yardımından muhtaçlık yardımına kadar ihtiyacı olan tüm vatandaşlara uygun bir ödeme bulunuyor. Bu noktada özellikle korona virüs salgını sebebi ile de zor durumda olan vatandaşlara yapılan bu ödemeler farklı tutarlarda ve içerikte olabiliyor. Peki devlet tarafından yapılan bu yardımlar neler, ne kadar ödememe yapılıyor? İşte Vatan’ın derlediği yardım ve destek tutarları ile başvurulara ilişkin detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

Devlet Tarafından Hangi Yardımlar Yapılıyor?

Devlet, yardıma muhtaç vatandaşlara birçok kalemde nakdi ve ayni yardımlar yapmakta olup bu noktada hali hazırda verilen destekler ve tutarını ise şu şekilde ifade etmek mümkün.

Yaşlılık, 65 yaş aylığı olarak ifade edilen 711 TL tutarındaki yaşlılık aylığı, GSS kapsamında hane içinde kişi başı gelirin 981 TL altında olanlar için prim ödemesini devlet gerçekleştiriyor. Engelli vatandaşlara engel durumuna göre 657 TL ile 851 TL arasında aylık ödeme, Devlet tarafından belirlenen bazı hastalıklarda 600 TL bakım aylığı ile 2 bin 144 TL yardım, Muhtaç Asker Çocuğu Yardım Programı kapsamında aylık 150 TL, Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına aylık 75 TL eğitim yardımı bunlar arasındadır.

Ayrıca doğum yapan kadınlara 600 TL bir kerelik ödeme, ikiz çocuğu olanlara ise çocuk başına 150 TL yardım, eşi vefat eden kadınlara aylık 350 TL ve 2 ayda 650 TL yardım, asker ailelerine 400 TL maddi yardım, yardıma muhtaç ailelere kişi sayısına göre 150 kw’ye kadar 106 TL’lik elektrik faturası yardımı ve yardıma muhtaç, yaşlı bir yakınına bakanlara bakım parası olarak bin 544 TL olarak yapılmaktadır.

Başvuru Şartları Neler? Nereye Başvurulur?

İlgili yardım ve desteklerin büyük bir kısmı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmekte olup bu yardımlardan yararlanmak isteyenlerin ise il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapması gerekmektedir.

Tüm bu yardım ve destekler için ise sağlanması gereken şartlar Bakanlığı https://ailevecalisma.gov.tr/sygm/programlarimiz/sosyal-yardim-programlarimiz/ adresinde detaylı olarak açıklanmıştır.