Devletten girişimcileri sevindirecek bir haber geldi. SanayiveTeknolojiBakanıMustafaVarank tarafından yapılan açıklama ile KOSGEB’ten hibe ve destek almak isteyenlere müjdeli haber verildi. KOSGEB desteklerinden yararlanmak isteyenler için açıklama ve başvuru detayları ise haberimizin devamında yer alıyor.

KOSGEB Kredisi Nedir?

KOSGEB, özellikle kendi işini kurmak isteyenlere, girişimcilere ve kendilerine ait projeleri hayata geçirmek isteyenlere destek ve hibe sağlayan kuruluşlardan biridir. Geri ödemesiz ilgili şartları sağlayan herkese hibe ve kredi desteği sağlanmaktadır.

KOSGEB Kredi Şartları

İlgili kredi desteğinden yararlanmak isteyenlerin sağlaması gereken şartlar arasında İŞKUR tarafından yapılacak olan uygulamalı girişimcilik eğitimi programlarınıtamamlayarak sertifika almak, alınan sertifikayla yeni bir proje hazırlamak, hazırlanan projelerin sunumunu yapmak ve KOSGEB ‘ten onay almak, sonrasında işi kurmak harcanan tüm masrafları faturalandırmak gibi şartları sağlamaları istenmektedir.

Bakan Varank Açıkladı

Bakan Varank tarafından yapılan açıklama “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla KOSGEB'in Acil Destek Kredisini uygulamaya aldık. Elazığ ve Malatya'da depremden zarar gören işletmelerimize 100 bin liraya kadar faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi vereceğiz” açıklaması yapılmıştı.

Daha önce ise 2020 yılına ilişkin ise "KOSGEB’in girişimcilik destek programından yararlanan ya da yararlanmayı planlayangirişimcilerimize, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı başlatıyoruz. İlk defauygulanacak bu mekanizmayla, 50 bin liraya kadar alınan kredinin 10 puanlık finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak” ifadelerine yer verildi.