Annelerin işgücüne katılmasını sağlamak, nitelikli personel ihtiyacının önlenmesinde yardımcı olmak ve annelerin maddi manevi alanlarda yaşadığı problemlerin önüne geçmek amacıyla 1000 TL kreş desteği veriliyor. Bu destekler, belirli şartları taşıyan ve uygun olarak kabul edilen annelere Aile ve Politikalar Bakanlığı tarafından veriliyor. 

Annelerin iş hayatına katılmaları kolaylaşıyor

Uygulanan destekle birlikte, annelerin iş yaşamına katılmalarında büyük bir engel olarak görülen çocuk bakımı problemi de ortadan kaldırılıyor. Kreş eğitimi için uygun yaşa gelmiş çocukları olduğu halde anneler, maddi yetersizlikler yüzünden çocuklarını kreşe gönderemiyorlar. Hem kendi ekonomik düzenlerini kurmaları imkansız hale geliyor, hem de maddi bir gelir artışı olmadığı gibi ekonomileri de ciddi anlamda zarar görmüş oluyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için annelere, 1000 TL kreş desteği ödemesi yapılıyor. Çalışan anneler çocuklarını kreşe gönderebiliyor, hem üretime katılabiliyor hem de ekonomide iş gücüne olan ihtiyacın azaltılmasına yardımcı oluyor.

1000 TL kreş desteğinden kimler faydalanabilir?

Annelere ödenen bu ek ödenek, vergi ödemelerinden dışarıda bırakılıyor ve çalışmakta olduğu işyerinden aldığı maaşa ek olarak yansıtılıyor. Çocuklarını her kreşe gönderen anneler bu destek faydalanamamaktadırlar. Destekten faydalanılabilmesi için, kreşin özel sektörde yer alması gerekli görülüyor. Çalışan annelere uygulanan bu destekten faydalanmak için çocuk sınırı bulunmuyor. 1 çocuğu olan annelerde başvurabilirken, 2 çocuğu olan annenin başvuruları da kabul ediliyor. Başvuruda bulunmak isteyen anneler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüklerine başvurularını gerçekleştirebilirler.

Editör: TE Bilisim