Ülkemizde her sene yüz binlerce kişi konut alım ve satım gerçekleştirmektedir. Şu anda ülkemizde konutu olmayan kişi sayısı giderek azalmaya başlamış olup konut almak isteyenlere devlet destek verebilmek için konut hesabı sistemini açıkladı. Buna göre sizlerde bankalardan konut hesabı açarak devletten konut yardımı alabilirsiniz.

Devlet konut hesabı açarak birikim yapanlar ve sonunda konut alanlara 15 bin TL'ye varan konut yardımı vermektedir. Tabi bu hesabı açmak için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Maksimum 15 bin TL ücret verilmekte olup bu yardımı alabilmeniz için mutlaka konut satın almanız gerekmektedir. Peki konut hesabı nasıl açılır, konut yardımı nasıl alınır?

KONUT YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

Konut yardımı alabilmeniz için 18 yaşından büyük yani reşit olmanız gerekmekte olup belirli bir süreden sonra ev almamış olmanız gerekmektedir. Bu şartları yerine getirdikten sonra bankalardan konut hesabı açabilirsiniz. Konut hesabını açtıktan sonra banka hesabına en az 30 bin lira para yatırmanız gerekiyor. Ardından konut hesabınız açılıyor ve işlemler başlıyor.

Bundan sonra her ay konut hesabınıza en az 250 TL eklemeniz gerekmektedir. İsterseniz üç ayda bir 750 TL'de ekleyebilirsiniz ancak aylık olarak 250 TL'den aşağı bankaya para yatırırsanız devletten konut yardımı alamazsınız. Peki konut yardımı nasıl alınacak?

KONUT YARDIMI NASIL ALINACAK?

Bankalardan konut hesabı açıp, içerisine 30 bin lira ekleyip en az 3 sene boyunca konut hesabınıza aylık en az 250 TL eklerseniz 3 senenin sonunda içerideki paranızın yüzde 20'si (en fazla 15 bin TL verilmektedir) devlet tarafından size konut yardımı olarak verilmektedir. Yardımı alabilmek için mutlaka konut almanız gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim