Türkiye İş Kurumu kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara önemli bir destek sunuyor. Bu desteği alan vatandaşlar işletmenin kurulumunda diğer giderlerini karışılabilecek. Başvuru şartları şu şekilde;

İŞKUR, Çalışma Genel Müdürlüğü, İş sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, CTE, TİSK, TÜRK-İŞ, TSK kurumları bu projeyi yürütüyor.

50 BİN TL DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI;

Sağlık kurulu raporu ile mevzuat hükümlerinde yer alan sağlık şartlarında en az yüzde 40 oranında iş gücü kaybı olanlar ve eski hükümlüler bu desteklerden yararlanabilecekler.

18 yaşını tamamlamış olmak, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamak, ikamet şartlarında işyerinin kurulacağı il sınırlarında ikamet etmek, girişimci eğitim sertifikasına sahip olmak, iş gücü kaybının en az yüzde 40 oranında sağlık raporu ile belgelemek, diploma, izin sertifika gibi belgelere sahip olmak, herhangi bir icrası bulunmamak, adına kayırlı bi riş yeri olmaması gerekmektedir.

İŞKUR üzerinde açıklanan başvuru rehberine göre başvurularını tamamlamak, adayların önceliği kendi geçinmimi sağlamaları ve daha sonra yeni istihdamlar sağlamak için başvuru evraklarını ilgili komisyonlara sunacaklardır. Ne kadar destek verilecek?

Toplamda 50 Bin Tl'ye kadar yapılacak olan destek ödemesinde işyerini kuruluş giderleri için 3 Bin TL, işletme giderleri için su elektrik ısınma tanıtım gibi giderler için toplamda 11 bin tl diğer yandan 12 ay boyunca belge ile karşılığı olmak şartı ile makine teçhizat ofis malzemeleri ve diğer maliyetler için 36 Bin Tl olmak üzere üst sınır 50 bin Tl'ye kadar destek veriliyor. Benzer bir uygulamada eski hükümlüler için yapılıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR engelli ve eski hükümlüler için proje destek ödemelerine yönelik başvuru rehberini link üzeriden erişebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim