Ülkemizde işsizliğin azaltılması için bilindiği üzere hükümet milli istihdam seferberliği ilan etti ve bu kapsamda çok sayıda kişi kendisine iş buldu. Şimdi de gençlerin önünün açılması ve kazanç elde edebilmelerini sağlamak amacı ile yeni çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.

Bilindiği üzere İŞKUR'da iş başı eğitim programı bulunmaktadır. Bu program da gençler hem kendilerine nitelik, vasıf kazanmakta, hem meslekleri hakkında detaylı bilgi öğrenmekte, eğitim süreci boyunca devletten günlük para yardımı almakta ve eğitimin sonunda da kendisine iş bulabilmektedir. Devlet şimdi bu eğitimdeki harçlık ücretini artırmayı planlıyor.

GÜNLÜK 75 TL ÜCRET VERİLECEK

İŞKUR'un düzenlediği istihdam garantili eğitimler kapsamında 18 - 29 yaş arası gençlere Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama meslek alanlarında eğitimler verilecek. Bu eğitimler 9 aya kadar sürecek olup günlük olarak gençlere 75 TL harçlık ücreti verilecektir.

Eğer sizlerde günlük 75 TL'lik ücret kazanmak ve Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama meslekleri hakkında bilgi edinmek istiyorsanız hemen İŞKUR iş başı destek programlarına başvurabilir ve 75 TL'lik kazancın verildiği eğitimler başladığında sizlerde katılabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim