Ülkemizde bilindiği üzere doğum günü yaklaşan annelere hem özel sektör hemde kamuda izinler verilmekte ve bu izinler devlet tarafından korunmaktadır. Çalışan anne zorunlu olarak doğum izni aldığında maaş alamamakta ancak alamadığı maaş devlet tarafından anneye yardım ücreti olarak verilmektedir.

Buna göre geçtiğimiz sene bilindiği üzere çalışan anneye doğum izni aldığında devlet tarafından 4 bin 424 lira para yardımı verilmekteydi. Bu rakamın artırılması uzun süre gündemdeydi ancak artırılacak mı, artırılırsa doğum izni yardım ücreti ne kadar olacak merak ile beklenirken sonunda konu hakkında açıklama yapıldı.

DOĞUN İZNİ ALAN ANNEYE MADDİ YARDIM!

Devlet tarafından çalışan annelere doğum izni aldığında belli miktarlarda para yardımı yapılıyordu ve bu rakam artacak mı derken artırıldı, ne kadar yükseldiği de belli oldu. Geçtiğimiz sene 4 bin 424 lira olan doğum izni yardımı bu sene 5 bin 500 liraya yükseltildi. Yani geçtiğimiz seneye göre bundan sonra doğum izni alan annelere devlet bin 76 lira daha fazla yardım alaca.

5 bin 500 lira yardım alan çalışan annelere yine 150 lira civarı süt parası da alabilmektedir. Devletin bazı doğum imkanlarından yararlanabilmek için annenin kendi işinde, başka bir işte çalışıyor olması veya babanın kendi işinde, başka bir işte çalışıyor olması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim