Dev Banka Türkiye’de Şube Açtı

11 milyonu aşkın müşterisi 4 bin 500 şubesi ile dünyanın bir çok yerinde şubesi bulunan dünya devi banka Intesa Sanpaolo Türkiye’de ilk şubesini İstanbul’da açtı. İtalya’nın önder bankası Intesa Sanpaolo’nun New York, Londra, Hong Kong ve Dubai’de bulunan dört merkez şubesi üzerinden dünya genelindeki 29 ülkede şube ve temsilcilik büroları ve uzman bankalarını koordine ediliyor. İstanbul’da ilk şubesini açan banka Türkiye’de doğrudan kurumsal bir şubeyle etkinlik gösteren bir İtalyan bankacılık grubu haline geldi.

Bundan yaklaşık yüzyıl önce İstanbul finans dünyasına ilk adımını atan Commerciale Italiana (BCI) tarafından kurulan Società Commerciale d’Oriente (Comor)’da aslında bu gurubun şirketi. Intesa Sanpaolo Uzun bir aradan sonra Türk finans piyasasına İstanbul’da kurduğu ilk kurumsal şubesiyle yeniden adım atmış oldu.

Intesa Sanpaolo açtığı bu kurumsal şube ile Türkiye’de etkinlik gösteren şirketlere ve Türkiye ile İtalya arasındaki ticari ve finansal ilişkilere desteğinin bir defa daha altını çizdi. Aynı zamanda firma bu şube ile Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Departmanı’nın (CIB) sahip olduğu uluslararası file üzerinden yürüttüğü global faaliyetlerini daha da güçlendirmeyi planlıyor.

İstanbul şubesi CIB’nin uluslararası ağının bir parçası olmasının yanı sıra grubun İtalyan tesisleriyle yakın işbirliği halinde tam bir şube olarak çalışacak. Açılan bu yeni şube ile banka müşterilerinin ihtiyaçlarına en iyi çözümleri sunmayı amaçlıyor. Özel bir ekibin çalışacağı şubede müşterilerin kısa ve uzun vadeli ihtiyaçlarına hızlı çözümler üretilecek. Aynı zamanda İstanbul şubesi grubun yatırım bankası olan Banca IMI ile yapılandırılmış finansman, birleşme ve satın alma danışmanlığı, proje ve satın alma finansmanı, hudut ötesi işlemler, kapital piyasaları ve finansal risk yönetimi konularında müşterileriyle yakın ilişki içerisinde olacak.  

Editör: TE Bilisim