Davutoğlu Müjdeyi Verdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni Türkiye’nin ekonomi bakımından dünya ülkeleri ile yarıştığını dile getirerek, bu dönemlerde seçim ekonomisinin büyük bir tehlike olduğunu dile getirdi. Biz bu tuzağa düşmediğimizi göğsümüzü gere gere söyleyebiliriz ifadelerini kullanan Davutoğlu, halkımız da bunun farkına varacak dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ndeki (TOBB) Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda bir konuşma yapan Davutoğlu, Türkiye'nin büyüme planlarını ve 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Bu yıl yüzde 4 oranında bir büyüme hedeflediklerini dile getiren Davutoğlu bunu ilerleyen yıllarda yüzde 5’in üzerine çekmek için kararlı olduklarına dikkat çekti.

HERKESE TEŞVİK VERECEĞİZ

Davutoğlu seçimin ardından özellikle meslek liselerinde yeni düzenlemeler yapacaklarını dile getirerek, açıklanan ekonomik paketlerle birlikte teknoloji üretimine de öncelik vereceklerini vurguladı. Biz artık teknolojiyi üreten bir ülke olacağız diyen Davutoğlu, TOBB üyelerine seslenerek, “AR-GE için istediğiniz bütün teşvikleri sizlere vereceğiz” dedi.

Mecliste açıklanan paketlerin eksik konularını da tamamlayacaklarını dile getiren Davutoğlu, bundan sonra olabilecek olumsuzlukları ve tedbirleri gözden geçireceğiz dedi. İletişimsizliği ve sukutu hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini söyleyen Davutoğlu, iş Başı Eğitim Programı’nın kapsamını değiştirdiklerini de söyledi. Yeni kapsam şu şekilde;

-Programdan yararlananlara 6 ay asgari ücret veriyoruz.

- İşverenlerin kursiyer için yaptığı harcama vergiden düşülecek.

- Toplum yararına çalışanların sayısı artırılarak 120 bin kişi daha işe alınacak.

Oda başkanları ile 6 buçuk saatlik bir görüşme gerçekleştiren Davutoğlu, kadın girişimcilere hibe ve destek olarak yüzde 20 ve kredi garanti fonundan da yüzde 10 ek destek sağlayacaklarına dikkat çekti. Davutoğlu bütün illere organize sanayi bölgesi yapılacağını ve bedelsiz parsel tahsisinin iki yıl daha uzatılacağını sözlerine ekledi.

Bundan sonra sadece il değil ilçe bazında da teşviklere devam edeceklerini dile getiren Davutoğlu, Turizm bölgelerinde de sigorta prim oranlarının yaz-kış sezonunda farklılaştırılması talebi olduğunu dile getirdi.

Editör: TE Bilisim