TOKİ sosyal konut projesi ile dar ve orta gelirli ailelere kira öder gibi ev sahibi yapacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamalarda Türkiye genelinde bir çok ilde başlatılan projenin detaylarını aktardı. Aylık maaşı 4 bin 500 Tl'nin altında olan vatandaşların başvuru yapabileceği projede geçtiğimiz günlerde başvuru sürecinin başlamasının ardından yoğun ilgi gösterildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum TOKİ sosyal konut projesi kapsamında Türkiye genelinde bir çok ilde başlatılan 50 bin konut hakkında yeni açıklamalar yaptı.

Geçtiğimiz güne kadar 25.197 başvuru yapılan sosyal konut proejsinde başvuru lar 19 Nisan tarihine kadar devam edecek. 2 artı 1 ve 3 artı 1 ev sahibi olmak isteyen adayların bazı şartlara sahip olması gerekli olacak. Ayrıca yapılaşmada yatay mimarı önemli bir yer ediyor. Buna göre binalar 4-5 katı geçmeyecek.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ;

Bakan Kurum projeye yoğun başvuru beklediklerini aktardı. İlk etapta 50 bin konut yapılıp teslim edilecek. Eskişehir’de yapılan konuşmalardan bazı kısımları ise şu şekilde; "İlk etapta 50 bin konutu yapacağız. Akabinde yıllar itibariyle bu projelerin sayısını artırmak suretiyle alt gelir grubu, orta gelir grubu, emeklilerimize, içinde gazilerimiz ve şehit ailelerimize yönelik kontenjanlar da var, bu süreci tamamlamak istiyoruz. Türkiye genelinde taksitler 388 liradan başlıyor, Eskişehir'de 475 lira, iline göre taksit tutarı değişiyor. En pahalı İstanbul galiba, 580 lira. Kiradan daha az." denildi.

ASGARİ ÜCRETLİ EV SAHİBİ OLABİLECEK;

Ayrıca Bakan Kurum yaptığı açıklamada asgari ücret ile geçinen vatandaşların ev sahibi olmasının önünün açılacağını vurguladı. Toki sosyal konut projesi Ankara İzmir, İstanbul, Bursa Eskişehir gibi bir çok büyük ev sahibi yapacak. Yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA