Ülkemizde dair gelirli aileye sağlık, gıda, eğitim, ekonomi alanında bir çok yardım yapılmakta olup özellikle son zamanlarda elektrik faturası yardımları bir çok kişi tarafından beğeni toplanmaya devam etmekte olup yine bir çok kişi tarafından da bilinmeyen bir yardım türüdür. Ülkemiz sınırlarında yaşayıp Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olup fakat dar gelirli olduğundan dolayı faturasını ödemekte zorluk çekenler için gelir testi yapılmakta ve bu test neticesinde dair gelirli olduğu anlaşılan ailelere elektrik faturası yardımları yapılmaktadır. Peki ailenin toplam geliri ne kadar olmalıdır, elektrik faturası yardımından kimler yararlanabilir?

GELİR ŞARTI NE KADAR OLMALIDIR?

Eğer sizlerde Türkiye'de yaşayarak elektrik faturası ödemelerinde zorluk çekiyorsanız hemen hesap makinenizi açarak hesaplama yapabilirsiniz. Ailede kişi başına düşen net gelir asgari ücretin 3/1'i kadardan daha az olan aileler elektrik faturası yardımını alabilir.

Yani şu anda güncel asgari ücret 2 bin 324 TL ise ve bu rakamın 3'te biri 774 TL yapmaktadır. Ailede yaşayan kişi başına düşen net gelir 774 TL'nin altında ise bu ailelere elektrik faturası yardımı verilmektedir. Ödemeler ailelere açılacak olan Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT hesaplarına aylık olarak yatırılmaktadır. 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (53.27 TL) 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (71.02 TL) 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (88.78 TL) 5 ve daha fazla kişilik hane (106 TL) yatırılmaktadır.