Aralık 2019 girilmesi ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile sendikalar ve iş verenler uzun süredir asgari ücret hakkında görüşmeye devam ediyor. Bu görüşmelerde iş verenlerin maaş verebilme güçleri, sendikaların talepleri, işçilerin hakkı, enflasyon, açlık ve yoksulluk sınırları hususunda görüşmeler yaparak ortak bir noktada anlaşmaya çalışıyor. Asgari ücret hakkında henüz resmi bir açıklama gelmiş değilken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çok önemli bir açıklama yapıldı.

CUMHURBAŞKANI: İnşallah Jestimizi Yaparız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a asgari ücret hususunda soru yöneltildi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelen soruya çalışmaların devam ettiği ve inşallah jestimizi yaparız şeklinde bir açıklama yaptı. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretin ne kadar olacağı sorusuna ilişkin halen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının görüşmelerinin devam ettiğini görüşmelerin sona ermesinden sonra ilgili bilgilerin kendilerine geleceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın inşallah jestimizi yaparız şeklinde açıklama yapmasından sonra milyonlarca asgari ücret ile çalışan işçi umutlu açıklamayı beklemeye başladı. Bilindiği üzere geçtiğimiz gün Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından asgari ücretin 2 bin 331 TL olması gerektiğine yönelik bir açıklama yapılmış ve asgari ücret ile çalışan çok sayıda kişi bu haberlere oldukça üzülmüştü.