Ülkemizde bilindiği üzere on milyondan fazla emekli bulunmaktadır. Emeklilere hem bayramlarda ikramiye ödemeleri yapılmaktadır hemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile maaşını istediği banka ile anlaşma yaptıktan sonra alan emekliye bankadan ikramiye ödemesi yapılmaktadır. Buna göre bazı özel televizyon kanalları ve haber siteleri aracılığı ile ortaya atılan içerikte emeklilere bayramda verilecek olan ikramiyelerin kesileceği ve bankalarında ikramiye ödemesi yapmayacağı gündeme getirildi. Dün kon hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu SGK yalanlama açıklaması yaptı ve bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeli haberi verdi.

Emeklilere İkramiye Ödeme Devam Edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emeklilere verilecek olan ikramiyeler hakkında resmi olarak "SSK emeklilik ikramiyelerinin kesileceğine ilişkin bir iddia ortaya atıldı. Böyle bir düzenleme var mı? İlave tedbirler almayı gerektirecek bir durum var mı? Yargı paketi kapsamında Ocak ayı sonunda infaz yasası gelecek demiştiniz. Tarih verebilir misiniz?

Ne onun kaldırılması var, ne ikramiyelerin kaldırılması var. Öyle bir şey yok. Kaldıracaksak bunu benim anons etmem lazım, partimizin sözcüsünün anons etmesi lazım veya Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün anons etmesi lazım. Böyle bir sahtekarlık olur mu? Bunu ortaya atanların derdi başka." açıklamaları yapıldı. Bu açıklamalar neticesinde ikramiye ödemelerinde her hangi bir kesinti olmayacağı öğrenildi. Buna göre emekliler hem bayramlarda 1000 TL ikramiye almaya devam edeceği gibi 2020 yılında bankalar ile yapılacak anlaşmalar doğrultusunda 2 bin 250 TL'ye kadar ek ikramiye ödemesi daha alabilecektir.