Ülkemizde bilindiği üzere milyonlarca kişinin kurumlara, şahıslara ya da bankalara kredi borçları bulunmaktadır. Pandemi sürecinde pek çok kişi işsiz kaldı ya da ekonomik anlamda zorluklar yaşamaya başladı. Bu zorlukların önüne geçilmesi için PTT aracılığı ile vatandaşlara 1.000 TL'lik sosyal yardım yapılırken şimdide bir müjde daha verildi ve borçların erteleneceği, yapılandırılacağı belirtildi. Peki bu paket neleri kapsıyor?

500 Milyarlık Borcu Kapsayacak

Ülkemizde 4 milyondan fazla kişinin toplam borcunun 500 milyar gibi ciddi bir rakam olduğu belirtilmekte olup bu borçların erteleneceği, yapılandırılacağı ve kolaylıklar sağlanacağı müjdelendi. Buna göre borcu olanların borçlarına en kısa süre içerisinde yapılandırmalar gelecek, resmi olarak bir tarh verilmedi ancak konununz hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması bekleniyor.

KYK Borçlarınıda Kapsayacak

Ülkemizde milyonlarca üniversite mezunu işsiz ya da işi olup ekonomik geliri az olduğundan dolayı borcunu ödeyemeyenler KYK borçlarının altından kalkamamaktadır. Bu kapsamında borçların ertelenmesi, yapılandırılması hususunda KYK'nın da dahil edildiği söylendi. Ancak KYK'nın faizleri silinecek mi, borçlar ne olacak hususunda bir bilgi verilmedi.

En Büyük Yapılandırma Olabilir

Türkiye Cumhuriyetinde şu ana kadar pek çok borç yapılandırılması gerçekleştirildi ancak şimdiye kadar 500 milyarlık bir borcun yapılandırıldığında dair bilgi bulunmamakta olup ilgili çalışmalar tamamlandığında tarihin en büyük borç yapılandırılması olabilir. Toplam tutarın 500 milyar civarından daha fazla da olabileceği ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim