İŞKUR' un istihdam projeleri sürüyor - iş garantili eğitimler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işsizlik sorununa yönelik sorulara açıklama getirerek, nitelikli personellerin iş bulmakta zorlanmadığına, nitelikli personeller için işin olduğuna yer verdi. Açıklamasında, personellerin nitelik kazanması, meslek öğrenmesi ve kendini geliştirmesi için çalışmaların sürdürüldüğüne yer verdi. Bu bağlamda açıklamasında " Nitelikli elemana iş kesinlikle var. Nitelikli olmayanda sıkıntı var. Bizim öyle şehirlerimiz var ki eleman bulamıyorlar. Örneğin Gaziantep. Kayseri de aynı şekilde, eleman bulamıyorlar. Böyle Türkiye'de birçok şehirlerimiz var. " şeklinde konuştu.

Nitelikli personellerin yetiştirilmesi

Nitelikli personel ihtiyacı zaman zaman gündeme geliyor. Masabaşı işler dışında çok sayıda meslek grubunda personel ihtiyacının olduğu aktarılmış, gençlerin sürekli masabaşı işlerde çalışmak istediğine dikkat çekilmişti. Yapılan açıklamalarda, sanayide, organize sanayi bölgelerinde, tekstil kentlerinde çok sayıda iş imkanının gençleri beklediği belirtilerek, çalışma hayatının yalnızca masabaşı işlerden oluşmadığı hatırlatılmıştı. Ülkenin ekonomik anlamda ilerlemesi ve başarıya ulaşması için diğer sektörlere de ilginin gösterilmesi ve ülkeye faydalı olma çabasının amaçlanması gerektiğine değinilmişti.

Gençlerin masabaşı işe ilgisi var

Çok sayıda gencin hayalinin masabaşı iş sahibi olarak, masasından kalkmadan iş yapabilmek, para kazanabilmek olduğu görülüyor. Oysa ki İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlarda hemen hemen tüm meslek gruplarına yönelik tüm düzeylerde iş ilanları yayımlanıyor. Şuan itibariyle İŞKUR üzerinde yayımlanmış yaklaşık 45 bin kişilik bir personel alımı söz konusu.

Tüm ekonomi, iş hayatı ve iş ilanları haberleri için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim