Ülkemizde yaşanan olumsuz pandemi koşullarından sonra fırsatçılar bir çok yerde özellikle kira ücretlerini bir hayli artırdı. Buna göre şehirden şehre değişen büyük kira ücretleri farkları, elektrik, su, doğalgaz ücretlerine düzenlemelerin gelmesi bekleniyor. Konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmişti ve açıklama bekleniyordu buna göre ajanslara düşen son dakika bilgisi ile konu hakkında açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi olarak Gaziantep'te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni'ne canlı bağlı ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız" cümleleri kuruldu.

Bu açıklamadan sonra yeni detaylar da ortaya çıktı. Özellikle esnafların Hazine ve Maliye Bakanlığına elektrik, su, doğalgaz vb. gibi fatura ödemelerinde destek istediği öğrenildi. Buna göre Kabine Toplantısında yapılacak olan görüşmeden güzel dönüşler çıkarsa kira, elektrik, su, doğalgaz gibi konularda vatandaşlara destekler verilecek.