Ülkemizde bilindiği üzere işçinin hakkını arayabilmesi ve asgari düzeyde bir maaş alabilmesi için her sene görüşmeler yapılarak asgari ücret tutarı belirlenmektedir. Bu görüşmeler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde yapılmakta olup hükümetten çok sayıda yetkili, sendikalar ve iş verenlerin bir araya gelmesi ile ortak bir rakam bulunmaktadır.

Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından kamuoyuna yapılan açıklama da asgari ücretin bin 603 TL olduğu basın mensuplarına canlı yayında duyuruldu. Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu hakkında açıklama yaptı.

''2002'de 184 Liraydı''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret tutarının 2002 yılında 184 lira olduğunu ve hükümete kendileri geçtikten sonra bu tutarın 2017 yılında bin 404 liraya ve 2018 yılı için ise bin 603 TL'ye yükselttiklerini belirtti. Buna göre yapılan son artış ile asgari ücrete yüzde 14,3'lük bir zam yapılmış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sinop Atatürk Spor Salonu'nda konu hakkında açıklamalar yaparak asgari ücret tutarını beğenmeyenlere seslenerek asgari ücret tutarında gözle görülür bir yükselmenin olduğu, tutarın nereden nereye kadar yükseldiğini belirtti.