İçişleri Bakanlığından elektronik ortamda yardım başvuru yapmak ve kaymakamlık ve Valiliklere başvurularını iletmek üzere bir platform oluşturuldu.

Bilindiği gibi Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün ulusa sesleniş konuşmasında vatandaşlara önemli bir müjde verdi. Valilik ve Kaymakamlıklara ihtiyacı olan vatandaşların başvuru yapabileceği ifade edildi. Bu konuda acikkapi.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapılabilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İçişleri bakanlığının oluşturduğu açık kapı yardım başvuru platformunda e-devlet üzerinden başvuru yapabilir ve başvurularınızı takip edebilirsiniz. Başvuru yapmak için e-devlet şifresi gerekmeyecek. Bunun için başvuru yap butonuna tıklayın.

BAŞVURU ADIMLARI;

T.C. Kimlik numarası, adınız, soyadınız, annenizin evlenmeden öncesi soy ilk ve son harfini giriniz. Cep telefonu numaranızı girerek Captcha kısmında ben robot değilim sekmesine tıklayın. Başvuru yap dediğinizde girdiğiniz cep telefonuna gönderilen doğrulama kodunu giriniz. Çıkan ekranda kimlik bilgileri ikametgah adresi, başvuru yapılacak olan ekranda tüm bilgileri girerek kaydet demeniz yeterli olacaktır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2.3 milyon aileye yardım müjdesi geldi. Daha önce sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından oluşturan gelir testlerinde G0,G1 G2 ve G3 gibi sınıflandırmalar yapılarak ülke genelindeki il ve ilçelerde ihtiyaç sahipleri sınıflandırılarak yardımların daha sağlıklı olarak erişmesi sağlanıyor.

Editör: TE Bilisim