Devlet tarafından annelere sağlanan destek ve yardımlar devam ediyor. Bu noktada özellikle birçok annenin yararlandığı bu destekte 2 yıl boyunca 239 TL’ye ödeme yapılmaktadır. Özellikle çocuk sahibi olan ailelerin sıklıkla aradığı yardım ve desteklerden biri olan çocuk parası ödemesi, yeni doğan bebekler için annelere verilmekte olup ilk çocuk ve sonraki 3. Çocuğa kadar 2 yıl boyunca ödenmesi yapılmaktadır. Bunun yanı sıra çocuğu olan annelere daha birçok yardım ve destek sağlanmakta olup tüm bu desteklerin detayları haberimizin devamında yer almaktadır.

Doğum Ödemesi

Doğum yapan çalışan annelere ödenen desteklerden biri de doğum rapor parası olup ödenen bu tutar ise çalışan annelerin maaşlarına göre değişmekte olup 112 gün üzerinden ödenmektedir. 2020 yılı itibari ile ise asgari ücretle çalışan annelere toplamda 2 bin 20 TL maaş üzerinden 6 bin 367 TL olarak hesaplanmıştır. Bu noktada ödemenin maaş arttıkça ödenen destek tutarı da artmaktadır. Her yıl asgari ücrette meydana gelen artışla bu ödeme miktarı da artmaktadır.

Bez ve Mama Yardımı

Annelere sağlanan bir diğer destek de bez ve mama yardımıdır. Bu noktada canlı doğum yapan annelere ödenmekte olup ayrıca ödemeyi almak için birtakım şartların da sağlanması gerekmektedir. İlgili şartlar babanın ya da her ikisinin de Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi olması, ebeveynlerin her ikisinin de sağ olması, ayrıca haneye giren gelir miktarının 701.32 TL’den az olması gibi şartların sağlanması gerekmektedir.

Başvuru Şekli

Bez ve mama yardımı desteğinden yararlanmak isteyenlerin belirlenen şartları taşıması halindeAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bakanlığa bağlı vakıflar Sosyal Güvenlik Kurumu Kaymakamlıklardaki Sosyal Hizmet Müdürlükleri Muhtarlıklalar başvurması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim