Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bilindiği üzere maddi durumu yetersiz olan ailelere maddi yardımlar yapmaya devam ediyor. Özellikle son birkaç yılda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ayrılan bütçeyi devlet bir hayli artırdı ve bakanlıkta ona göre personel alımlarını hızlandırdı.

Buna göre maddi imkanı olmayan aileleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sahada görev yapan personelleri tespit etmekte ve bu ailelere maddi olanaklar sağlanmaktadır. Buna göre maddi durumu yetersiz olduğu halde fakir aileler çocuklarını okuttuklarında devletten yardım ücreti alabilmektedir. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite için yardım ücretleri verilmeye devam ediyor. Peki mezuniyetlere göre verilen yardım tutarları nedir?

MEZUNİYETLERE GÖRE VERİLEN MADDİ OLANAKLAR

Buna göre 2018 yılı için verilere bakıldığında okul öncesi çocuklar için Ocak, Haziran döneminde 515 lira, ilkokul dönemi çocuğu olanlara 773 lira, ortaöğretim (lise) öğrencisi olanlara 824 lira, yükseköğretim kurumları için ise 928 lira yardım ücreti verilmektedir. Peki çocuğunu okutan fakir ailelerin ne yapması gerekiyor?

Buna göre ailelerin e-devlet sistemine giriş yapması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının aramasını yapması ve sosyal yardım bilgileri üzerinden gerekli sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler. Resmi detayları öğrenmek için aşağıdaki linki takip ediniz.