Hükümet bilindiği üzere işsizliğin önüne geçilmesi ve ailelerin refah seviyesinin artırılabilmesi için özellikle son dönemlerde farklı alanlarda önemli çalışmalar yapmaya devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da çocuğu olan annelere 400 TL bakım destek ücreti verileceğini belirtmişti.

Peki annelere 400 TL'lik bakım destek ücreti nasıl verilecek, bu destek ücretini alabilmek için annelerin neler yapması gerekiyor, başvurular başladı mı ve müracaatlar nasıl yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları sizler için açıklıyoruz

ANNELERE BAKIM ÜCRETİ VERİLECEK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da 2 ile 5 yaş arasında çocuğu olan ve Türkiye İş Kurumu İŞKUR bünyesinde düzenlenen meslek programlar ya da iş başı eğitim programlarına annelerin katılması ile çocukları için 400 TL'lik bakım destek ücretinin ödeneceği belirtildi.

Buna göre tek şart annenin 2 ile 5 yaş aralığında çocuğunun olması gerekmektedir. Bu yaş aralığında çocuğu olan ve İŞKUR'da düzenlenen mesleki programlar ya da iş başı eğitim programlarına kadınların katılması ile hükümet annelere 400 TL'lik bakım destek ücreti ödemesi gerçekleştirecektir. Annelerin başvurular için İŞKUR merkezlerine gitmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim