Bilindiği üzere TBMM' de çok sayıda vekil tarafından emeklilikte yaşa takılanlar konusunda bir çözüm sürecinin başlatılması önerisi yapılıyor. EYT süreci hakkında vekiller, sendikalar, vatandaşlar tarafından paylaşımlar gerçekleştirilse de bakan tarafından emekliliğin, zaten yaşı beklemek olduğu ifade edildi. Çözülmeyi bekleyen eyt sürecine yönelik olarak bir açıklama da CHP vekili Burcu Köksal' dan geldi. Burcu Köksal TBMM' de yaptığı konuşmasında emeklilikte yaşa takılanların, erken emeklilik olarak düşünülmesinin yanlış olduğunu ifaderek, karmaşa yaşandığına dikkat çekti.

CHP milletvekili Burcu Köksal’dan TBMM’de emeklilikte yaşa takılanlar değerlendirmesi

Burcu Köksal emeklilikte yaşa takılanlar için TBMM Genel Kurulu’nda önemli değerlendirmelerde bulundu. CHP Afyonkarahisar milletvekili olan Köksal “ Erken emeklilik istiyorlar algısı yanlış” dedi. Zamanında primlerini yatırmış fakat 1999 yılında ilk kez uygulanmış bir yasa üzerinden mağduriyet yaşayan vatandaşların sesi olan Köksal önemli açıklamalarda bulundu. İşte CHP’li Köksal’ın açıklamalarından satır başları...

 “Emeklilikte yaşa takılan yurttaşlarımız erken emeklilik istemiyorlar, onlar hak ettikleri hâlde gasbedilmiş emeklilik haklarını istiyorlar.”diyen Burcu Köksal ‘’yurttaşlarımız zamanında primlerini ödemiş, emeklilik şartlarını doldurmuş yurttaşlarımız. Sadece 1999 yılında ilk kez bir yasanın Türkiye'de geriye işletilmesi yüzünden emekli olamamış, mağdur olmuş yurttaşlarımızdır.’’ Açıklamasında bulundu. Yanlış bir algı oluştuğunu vurgulayan CHP’li vekil sözlerine “Dolayısıyla bunlarla ilgili bu şekilde erken emeklilik istiyorlar şeklinde yapılan algı tamamen yanlıştır. Yüz binlerce yurttaşımızı bu şekilde yanlış algıyla yanlış yönlendirmeye kimsenin hakkı yoktur." diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilisim