Ülkemizde bilindiği üzere milyonlarca emeklilikte yaşa takılanlar EYT mağduru bulunmaktadır. EYT'liler şu anda emekli olmak için prim günlerini doldurmuş ancak yaşa takıldıklarından dolayı emekli olamamaktadır. Genel olarak bu kişilerin 45 ile 47 yaş aralığında olduğu geçtiğimiz günlerde doldurmuştu.

Türkiye'de 7200 sigorta primini doldurmakta olan kişiler emekli olmak için primini doldurabilmektedir. Bu da 20 senelik bir çalışma demektir yani 25 yaşından işe başlayan ve kesintisiz olarak sigorta prim ödemesini yatıran aday 45 yaşında emekli olma adayı olabilmektedir fakat EYT olduğundan dolayı yani yaşı beklemesi gerektiği için emekli olamaz. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Kamil Okyay Sındır tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine yeni bir EYT kanun teklifi sunulacak.

ÖNEMLİ İKİ MADDE BULUNUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Kamil Okyay Sındır tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye sunulacak olan kanun teklifinde dikkatler iki maddeye çekiliyor. Buna göre 08.09.1999 tarihi öncesinde sigortalı veya iştirakçi olan ve yaşlılık aylığı için gereken sigortalılık süresi ile prim ödeme gün sayısı koşulunu sağlayanlara yaşlılık aylığının yaş haddine hiçbir şekilde bakılmadan verilmesi ve emeklilik için gereken prim ödeme gün sayısını doldurmasına rağmen yaş koşulunu sağlayamayanların sağlık hizmetlerinden her hangi bir sağlık ücreti ödemeden ücretsiz şekilde yararlanması amaçlanmaktadır.