Ülkemizde bilindiği üzere her hangi bir yerden gelir elde etmekte olan her kişi Türkiye Cumhuriyetine gelir vergisi vermektedir. Gelir vergisi oranları yüzde 15'ten başlamakta ve yüzde 20, 25... şeklinde artmaktadır. Buna göre bir çok kişi tarafından tepkilerin konusu da olsa asgari ücret ile çalışmakta olan kişilerden de ülke gelir vergisi almaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi CHP bu duruma karşı çıkarak asgari ücretli kişilerden gelir vergisinin alınmaması gerektiği ve asgari ücretin düz 2 bin 500 TL'ye yuvarlanmasını istedi.

CHP:Asgari Ücret 2 Bin 500 TL Olsun

Cumhuriyet Halk Partisi CHP bünyesinden yapılan açıklama da asgari ücretin 2 bin 324 TL olduğu bu rakamın düz 2 bin 500 TL'ye yuvarlanması gerektiği ve asgari ücretli çalışan kişilerden alınmakta olan gelir vergisinin alınmaması gerektiği belirtildi. Peki ne kadarlık gelir vergisi alınıyor?

Gelir Vergisi Alınmasın

Buna göre asgari ücretli kişilerin brüt maaşları 2 bin 943 TLdir. Fakat bu rakama gelir vergisi gibi detaylar eklendiğinde asgari ücretli çalışan kişinin maaşına ay sonunda 2 bin 324 TL gibi bir rakam geçmektedir. CHP tarafından yapılan açıklama da asgari ücretlinin maaşından her hangi bir gelir vergisi kesilmemesi istendi ve en az 2 bin 500 TL olarak yeniden düzenlenmesi istendi. Bu konu TBMM'de nasıl görüşülür, onaylanır mı net olarak bilinmemektedir.

Editör: TE Bilisim