2020 yılı tüm dünyada zorlayıcı bir yıl olmaya devam ederken özellikle finans piyasalarında da hareketli durumlar tüm yatırımcıları şaşırtmaya devam ediyor. Geçmişten günümüze yatırımcıların vazgeçilmez yatırım araç olan altında düşüş yaşanıyor ve aynı zamanda en güvenilir yatırım aracı olmasından dolayı altındaki düşüş birçok yatırımcının kaybetmesine neden oluyor. Peki altında neden düşüş yaşanıyor? Altındaki bu düşüş devam edecek mi? İşte merak edilen soruların uzman yanıtı.

Altın Güne Düşük Başladı

14 Mart 2020’de olduğu gibi 15 Mart 2020’den ons altın fiyatından büyük bir düşüş görüldü. 1700 doları gören ons altın fiyatında sonra ise talebe bağlı olarak aşağı yönlü hareket etmeye başlamıştı. Bu sabah ise altının ons fiyatı 1.259,93 dolar olarak belirlenmişti. Fakat altında yeni diren noktası olarak ise 1500 dolar gösteriliyor.

Altına Virüs Etkisi

Özellikle tüm dünyada virüsten kaynaklı bir panik hali gözlenirken bu durumun ister istemez ekonomiyi de etkilediği görülüyor. Bu noktada Daniel Hynes tarafından Bloomberg Tv'ye verilen değerlendirmede "Stresin aşırı arttığı dönemlerde, altın bundan beklendiği kadar faydalanamayabilir," dedi ve "Altın orta vadede oldukça iyi bir yatırım olarak görünüyor. Daha kısa vadede, yüzde 10 ila yüzde 15'lik bir rallinin bile mümkün olduğunu düşünebilirsiniz" açıklaması yapıldı.

Beklenti Satın Alındı Yorumu

Değerlendirmelerde bulunan uzmanlar ayrıca bu panik havasının yanı sıra altında bazı yatırımcıların korkup nakde geçmesi ile birlikte artan altın satışlarının da altın fiyatlarını düşürdüğü ifade edilmekte olup ayrıca altın fiyatlarındaki beklentinin satın alınıp altının ons fiyatının 1.700 dolara kadar çıktığı ifade edildi.

Düşüş Devam Edecek Mi?

Uzmanlar altındaki bu düşüş sonrasında ise sadece altın yatırımı olan vatandaşlar panik alım satım konusunda uyarıda bulundu ve panik alımlarından sakınılması gerektiğini vurguladı.