Geçtiğimiz aylar itibariyle ücretli olacağı duyurulan poşetlerle alakalı, Resmi Gazete' de karar yayımlanmıştı. Bu karar doğrultusunda poşet kullanımı ücretli olmuş ve her poşet için 25 kuruş ödeneceği aktarılmıştı. Bu düzenleme 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle geçerlilik kazandı ve poşetler artık ücretli oldu. Tüm marketlerde poşet başına 25 kuruş ücretler yansıtılıyor ve ücretler vatandaşların fişlerinde yer alıyor.

Sosyal medyada paylaşımlar yapılıyor

Bazı vatandaşlar tarafından sosyal medyada poşetlerin ücretli olarak kullanıma sunulmasıyla alakalı paylaşımlar yapılıyor. Poşetini iade etmeye çalışan vatandaşların, kullandığı ikinci el poşetlerini 10 kuruştan satmaya çalışan vatandaşların olduğu görülüyor. Bu paylaşımlar sosyal medyada neredeyse fenomen haline dönmüş durumda. Bazı vatandaşlar da poşetlerin ücretli olmasına tepkilerini gösteriyorlar. Uygulamanın yanlış ve mantıksız olduğunu, tamamen vatandaşın cebine zarar verdiğini ifade ederek, yanlıştan dönülmesini beklediklerini aktarıyorlar. Konuya yönelik olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamada da " 4 günlük uygulama sonucunda plastik poşet kullanımı yaklaşık yüzde 50 azaldı. 2019'dan önce yıllık 30-35 milyar adet plastik poşet tüketiyorduk. Hedefimiz kişi başına 440 olan plastik poşet kullanımını yakın zamanda yüzde 90 oranında azaltarak 2025'te 40'a düşürmek. " ifadelerine yer verildi.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Bakan tarafından yapılan açıklamalar ve uygulamayla alakalı olarak sizlerin düşünceleri neler? Sizce poşetlerin ücretli olarak satılmasının yönündeki bu karar iptal edilmeli mi? Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlere aktarabilir, görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim