Cep telefonu satın alırken kullanılan krediler için yeni düzenleme 14 Ocak tarihli resmi gazete açıklandı. Buna göre resmen hayata geçen cep telefonlarında sınır 3.500 Tl olacak.

Akıllı telefonlar günlük yaşamımızda yeri yadsınamaz. Telefon alış verişlerinde kullanılan taksit seçeneklerinde yeni bir düzenleme yapıldı. İthal telefon satın alırken 3 bin 500 Tl'ye kadar cihazlarda daha önce 6 taksit seçeneği bulunuyordu. Yeni düzenlemede 3 taksit olarak değiştirildi. Diğer yandan 3 Bin 500 Tl üzeri bir akıllı telefon cihazı almak istersek taksit seçeneği 12 ay olarak değiştirildi. Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurumunu açıkladığı karar sonrasında tüketiciler, 3500 Tl ye kadar olan telefon modelleri hangileri olduğunu merak etmeye başladılar.

DÜZENLEME;

TAŞIT KREDİLERİNDE SINIR 120 BİN TL;

BDDK Bankaların kredi işlemlerine ilişkin değişiklik kararında taşıt için kullandırılan kredilerde de bazı düzenlemelere yer verdi. Buna göre 120 bin Tl altındaki taşıt kredilerinde vade 60 ay, 120 Bin Tl üzerindeki taşıtlarda ise vade 48 ayı aşamayacak.

BİLGİSAYAR VE TABLET KREDİ VADESİNDE LİMİT YOK;

Bilgisayar alımlarında 12 ay, tablet için kullandırılan kredilerde 6 ay kredi taksiti kullanılabilecek. Ayrıca tüm bu düzenlemeler krediyi yeniden taksitlendirirken de esas alınacak.

3500 TL ALTINDAKİ BAZI TELEFON MODELLERİ;

Samsung Galaxy A70:

Samsung Galaxy A50:

Huawei P30 Lite:

LG G7 ThinQ

LG V30 Plus:

Xiaomi Mi MIX 2S:

Xiaomi Pocophone F1

Xiaomi Mi 8:

Xiaomi Mi 9 SE:

Editör: TE Bilisim